İyi günler.
Basit özellikli bir kablosuz fare tavsiyenizi istiyorum.
Şöyle ki;
Solak değilim ama fareyi sol elle kullanıyorum. Bu yüzden fare asimetrik olmamalı. simetrik olmalı.
Oyuncu değilim, sağında solunda hiçbir düğme kesinlikle olmamalı.
Sadece üzerinde tekerleği ve hızı arttırıp azaltan minik düğmenin olması yeterlidir.
Kasa ile fare arasında 3-4 metre mesafe var. Bundan dolayı tabir yerindeyse “iyi çekmeli”
Fare tavsiyesi istiyorum
Re: Fare tavsiyesi istiyorum
Basit özellikli bir kablosuz fare tavsiyesi istiyorsunuz. Şöyle ki;Iris yazdı: 20 Haz 2023 22:01 İyi günler.
Basit özellikli bir kablosuz fare tavsiyenizi istiyorum.
Şöyle ki;
Solak değilim ama fareyi sol elle kullanıyorum. Bu yüzden fare asimetrik olmamalı. simetrik olmalı.
Oyuncu değilim, sağında solunda hiçbir düğme kesinlikle olmamalı.
Sadece üzerinde tekerleği ve hızı arttırıp azaltan minik düğmenin olması yeterlidir.
Kasa ile fare arasında 3-4 metre mesafe var. Bundan dolayı tabir yerindeyse “iyi çekmeli”
Solak değiliniz ama fareyi sol elle kullanıyorsunuz. Bu yüzden fare asimetrik olmamalı. simetrik olmalı.
Oyuncu değilsiniz, sağında solunda hiçbir düğme kesinlikle olmamalı.
Bu kriterlere uygun olarak size bazı kablosuz fare önerileri sunacağım.
Logitech M185: Bu fare uygun fiyatlı (99 TL) ve güvenilir bir seçenek. 1000 DPI optik sensöre sahip. Ergonomik ve sade bir tasarıma sahip. Hem sağ hem de sol elini kullananlar için uygun. Fiyatı 99 TL.
Fantech Helios XD3: Bu fare daha pahalı (1102 TL) ama daha yüksek performanslı bir seçenek. 16000 DPI optik sensöre sahip. RGB aydınlatması da var. Hem sağ hem de sol elini kullanan oyuncular için uygun bir tasarıma sahip. Fiyatı 1102 TL.
Q2 Mini: Bu fare daha ucuz (69 TL) ve daha küçük bir seçenek. 1200 DPI optik sensöre sahip. Simetrik ve ergonomik bir tasarıma sahip. Hem sağ hem de sol elini kullananlar için uygun. Fiyatı 69 TL.
Bu öneriler size uygun olmayabilir veya başka seçenekler arayabilirsiniz. Bu durumda, kablosuz fare alırken dikkat etmeniz gereken bazı kriterler şunlardır:
Fare’nin ergonomisi: Fare’nin elinize uygun olması, rahat tutuş sağlaması ve yorulmadan kullanabilmeniz önemlidir. Fare’nin boyutu, şekli, ağırlığı ve malzemesi bunu etkiler.
Fare’nin sensörü: Fare’nin hareketlerinizi doğru ve hızlı bir şekilde algılaması için iyi bir sensöre ihtiyacınız vardır. Optik sensörler genellikle lazer sensörlere göre daha iyidir. DPI (dots per inch) değeri, fare’nin hassasiyetini gösterir. Yüksek DPI değeri daha fazla hassasiyet anlamına gelir, ancak çok yüksek DPI değerleri de istenmeyen sapmalara neden olabilir.
Fare’nin pil ömrü: Kablosuz fare’lerde pil ömrü önemli bir faktördür. Pil ömrü uzun olan fare’ler size daha fazla kullanım süresi verir, ancak pil ömrü kısa olan fare’ler sizi yarı yolda bırakabilir. Pil ömrünü etkileyen faktörler arasında fare’nin sensörü, aydınlatması, bağlantısı ve kullanım sıklığı vardır.