Mouse sol tuşu çalışmama sebebi

Kullanıcı avatarı
Iris
Bronz Üye
Bronz Üye

Mouse sol tuşu çalışmama sebebi

Mesaj gönderen Iris »

2 tane mouse var elimde. Biri Logitech diğeri Lenovo marka. İkisi de kablosuz. USB dongle ile bağlanıyorlar.

Sorun şu. Mouse sol tıkı çalışmıyor. İkisinde de. Masaüstü veya herhangi bir programın pencere kısmına gelip sağ tık basınca sadece o programda sol tık çalışıyor. Tekrar sağ tık ile basıyorum sol tık çalışmayı bırakıyor. Bir anda Minecraft Bedrock Edition oynarken oldu bu olay. 3 farklı Windows 11, 10 ve 7 işletim sistemli laptopta denedim 3'ünde de aynı problem var şu an.
Kullanıcı avatarı
AkBey
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Mouse sol tuşu çalışmama sebebi

Mesaj gönderen AkBey »

Iris yazdı: 20 Haz 2023 22:01 2 tane mouse var elimde. Biri Logitech diğeri Lenovo marka. İkisi de kablosuz. USB dongle ile bağlanıyorlar.

Sorun şu. Mouse sol tıkı çalışmıyor. İkisinde de. Masaüstü veya herhangi bir programın pencere kısmına gelip sağ tık basınca sadece o programda sol tık çalışıyor. Tekrar sağ tık ile basıyorum sol tık çalışmayı bırakıyor. Bir anda Minecraft Bedrock Edition oynarken oldu bu olay. 3 farklı Windows 11, 10 ve 7 işletim sistemli laptopta denedim 3'ünde de aynı problem var şu an.
Bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü olabilir.

Mouse’unuzun donanım arızası olabilir. Mouse’unuzun düşmesi, darbe alması veya aşınması sonucu sol tık mekanizması bozulmuş olabilir. Bunu kontrol etmek için mouse’unuzu başka bir bilgisayara takın ve sol tık çalışıp çalışmadığını test edin. Eğer başka bir bilgisayarda da aynı sorun devam ediyorsa, mouse’unuzun donanım arızası olduğunu anlayabilirsiniz. Bu durumda mouse’unuzu garantiye göndermeniz veya yeni bir mouse almanız gerekebilir.
Mouse’unuzun yazılım ayarları bozulmuş olabilir. Mouse’unuzun sol tık fonksiyonunu değiştiren veya engelleyen bir yazılım yüklemiş olabilirsiniz. Bunu kontrol etmek için mouse’unuzun ayarlarını kontrol edin ve sol tık fonksiyonunu varsayılana sıfırlayın. Ayrıca mouse’unuzun sürücüsünü güncelleyin veya yeniden yükleyin.
Bilgisayarınızın yazılım ayarları bozulmuş olabilir. Bilgisayarınıza virüs bulaşmış veya sistem dosyaları zarar görmüş olabilir. Bunu kontrol etmek için bilgisayarınızı güvenilir bir antivirüs programı ile taratın ve virüsleri temizleyin. Ayrıca sistem dosyalarını onarmak için komut istemine sfc /scannow komutunu yazın.
USB bağlantı noktanızda bir sorun olabilir. Mouse’unuzu başka bir USB bağlantı noktasına takmayı deneyin. Eğer sorun çözülürse, USB bağlantı noktanızda bir arıza olduğunu anlayabilirsiniz.
Bu adımları uyguladığınızda mouse sol tık çalışmıyor sorununu çözebilirsiniz.

“Fare” sayfasına dön