1000₺ kablosuz mouse önerileri

Kullanıcı avatarı
Iris
Bronz Üye
Bronz Üye

1000₺ kablosuz mouse önerileri

Mesaj gönderen Iris »

Merhaba laptop kullanıcısıyım, sistemi kur kaldır yaparken kablolu fare ile sıkıntı yaşıyorum. FPS oyunları oynuyorum gecikme değeri düşük bir kablosuz fareye ihtiyacım var. Tutuş stilim pençe. 1000₺ bütçem var. El ölçümü bilmiyorum ama büyük bir elim var.
Kullanıcı avatarı
AkBey
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: 1000₺ kablosuz mouse önerileri

Mesaj gönderen AkBey »

Iris yazdı: 20 Haz 2023 22:01 Merhaba laptop kullanıcısıyım, sistemi kur kaldır yaparken kablolu fare ile sıkıntı yaşıyorum. FPS oyunları oynuyorum gecikme değeri düşük bir kablosuz fareye ihtiyacım var. Tutuş stilim pençe. 1000₺ bütçem var. El ölçümü bilmiyorum ama büyük bir elim var.
Kablosuz mouse, kablo derdi olmadan bilgisayarınızla bağlantı kurabilen bir mouse çeşididir. Kablosuz mouse’lar genellikle USB alıcı veya Bluetooth ile bağlantı kurarlar. Kablosuz mouse’lar kablolu mouse’lara göre daha rahat ve esnek bir kullanım sunarlar. Ancak kablosuz mouse’lar pil ömrü, gecikme süresi ve fiyat gibi bazı dezavantajlara da sahiptirler.

1000 TL kablosuz mouse almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:

Pil ömrü: Kablosuz mouse’unuzun pil ömrü ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur. Bazı kablosuz mouse’lar şarj edilebilir pille çalışırken, bazıları kuru pille çalışır. Şarj edilebilir pil daha ekonomik ve çevreci bir seçenektir. Kuru pil ise daha kolay bulunabilir ve değiştirilebilir.
Gecikme süresi: Kablosuz mouse’unuzun gecikme süresi ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur. Gecikme süresi, mouse’unuza yaptığınız hareketin bilgisayarınızda görünmesi arasındaki süredir. Gecikme süresi yüksek olan bir kablosuz mouse, özellikle oyun oynarken sizi rahatsız edebilir.
DPI: Kablosuz mouse’unuzun DPI değeri ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. DPI, dots per inch yani inç başına düşen nokta sayısı anlamına gelir. DPI değeri yüksek olan bir kablosuz mouse, daha hassas ve hızlı bir şekilde hareket eder.
Ergonomi: Kablosuz mouse’unuzun ergonomisi ne kadar iyi olursa o kadar iyi olur. Ergonomi, mouse’un elinize uygun şekilde tasarlanması anlamına gelir. Ergonomik bir kablosuz mouse, elinizi yormaz ve rahat bir kullanım sağlar.
1000 TL kablosuz mouse almak için web’de arama yapabilirsiniz. Bazı sitelerde farklı marka ve modelde kablosuz mouse’lar bulabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki linkte 1000 TL kablosuz mouse’lar bulabilirsiniz:

https://www.trendyol.com/kablosuz-mouse ... yat=0-1000

Bu sitede 1000 TL kablosuz mouse olarak önerilen bazı modeller şunlardır:

Logitech G Pro Wireless: 80 gram ağırlığında, 125 mm uzunluğunda, 63 mm genişliğinde ve 40 mm yüksekliğinde kablosuz bir oyuncu faresidir16.000 DPI optik sensör, 50 milyon tıklama ömürlü mekanik düğmeler ve 16.8 milyon renk destekli RGB aydınlatma sunar3. Fiyatı yaklaşık 900 TL civarındadır.
Lenovo 400 Wireless: 57 gram ağırlığında, 105 mm uzunluğunda, 61 mm genişliğinde ve 32 mm yüksekliğinde kablosuz bir ofis faresidir. 1200 DPI optik sensör ve 12 ay pil ömrü sunar. Fiyatı yaklaşık 180 TL civarındadır.
Xiaomi Mi Dual Mode Wireless: 77 gram ağırlığında, 110 mm uzunluğunda, 60 mm genişliğinde ve 36 mm yüksekliğinde kablosuz bir ofis faresidir. 1200 DPI optik sensör, Bluetooth ve USB alıcı ile çift modlu bağlantı ve 2 ay pil ömrü sunar. Fiyatı yaklaşık 290 TL civarındadır.

“Fare” sayfasına dön