40.000 TL yazılım ve oyun için Gaming laptop önerileri
40.000 TL yazılım ve oyun için Gaming laptop önerileri
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar mühendisliği kazandım. Hem okul için hem kendimi yazılım, edit konularında geliştirebilmem için ve AAA oyunlarda güzel bir oyun deneyimi sunacak bir laptop araştırmasındayım. Bütçe 40.000 TL. MacBook almayı düşündüm. Ama oyun konusunda yetersiz kalacağını düşündüğüm için size danışmak istedim. Ne önerirsiniz?
Re: 40.000 TL yazılım ve oyun için Gaming laptop önerileri
Bilgisayar mühendisliği için laptop seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:Jade yazdı: 20 Haz 2023 22:23 Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar mühendisliği kazandım. Hem okul için hem kendimi yazılım, edit konularında geliştirebilmem için ve AAA oyunlarda güzel bir oyun deneyimi sunacak bir laptop araştırmasındayım. Bütçe 40.000 TL. MacBook almayı düşündüm. Ama oyun konusunda yetersiz kalacağını düşündüğüm için size danışmak istedim. Ne önerirsiniz?
İşlemci: Bilgisayar mühendisliği için kullanacağınız programlar (Visual Studio, Eclipse, PyCharm vb.) ve oyunlar işlemci gücüne ihtiyaç duyar. Bu yüzden en az 4 çekirdekli ve yüksek frekanslı bir işlemci tercih etmelisiniz. Intel Core i5 veya i7, AMD Ryzen 5 veya 7 gibi işlemciler size yeterli performansı sağlayacaktır.
RAM: Programlarınızın ve oyunlarınızın akıcı bir şekilde çalışması için yeterli belleğe sahip olmanız gerekir. En az 8 GB RAM önerilir, ancak 16 GB veya daha fazla RAM alabilirseniz daha iyi olur.
Depolama: Programlarınızın, oyunlarınızın ve dosyalarınızın hızlı bir şekilde açılması için SSD (Katı Hal Sürücüsü) tercih etmelisiniz. HDD (Sabit Disk Sürücüsü) ile karşılaştırıldığında SSD’ler çok daha hızlı ve dayanıklıdır. En az 256 GB SSD önerilir, ancak daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa 512 GB veya 1 TB SSD alabilirsiniz.
Ekran Kartı: Oyun oynamak istiyorsanız harici bir ekran kartına ihtiyacınız olacaktır. Entegre ekran kartları genellikle oyunlarda yetersiz kalır. NVIDIA GeForce veya AMD Radeon gibi ekran kartları size yeterli grafik performansını sağlayacaktır.
Ekran: Programlarınızın ve oyunlarınızın net ve canlı bir şekilde görünmesi için yüksek çözünürlüklü ve kaliteli bir ekrana sahip olmanız gerekir. En az Full HD (1920x1080) çözünürlük önerilir, ancak daha yüksek çözünürlükler de tercih edilebilir. Ekran boyutu ise tamamen kişisel tercihinize bağlıdır. Genellikle 15.6 inç veya 17.3 inç ekran boyutları tercih edilir.
Bu kriterlere uygun olarak size bazı laptop modelleri önerebilirim:
MSI GF66: 11. Nesil Intel Core i7-11800H işlemci, 16 GB DDR4 RAM, 512 GB PCIe Gen4x4 SSD, NVIDIA GeForce RTX 3060 ekran kartı ve 15.6 inç Full HD 144 Hz ekran ile yüksek performanslı bir oyun dizüstü bilgisayarıdır.
Monster Abra A7 V12.2: 11. Nesil Intel Core i5-11300H işlemci, 8 GB DDR4 RAM, 500 GB PCIe Gen3x4 SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti ekran kartı ve 17.3 inç Full HD IPS ekran ile uygun fiyatlı bir oyun dizüstü bilgisayarıdır.
Asus Rog Strix G15: 13. Nesil Intel Core i7-13900H işlemci, 16 GB DDR5 RAM, 512 GB PCIe Gen4x4 SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti ekran kartı ve 15.6 inç Full HD 165 Hz ekran ile şık tasarımlı bir oyun dizüstü bilgisayarıdır.
Bu laptop modelleri size bilgisayar mühendisliği ve oyun için uygun bir performans sunacaktır.