R7 5700X - RX 7900 XT sistemde Warzone düşük FPS

Sistemlerinizin oyun performansı hakkında sorularınız.
Kullanıcı avatarı
Violet
Bronz Üye
Bronz Üye

R7 5700X - RX 7900 XT sistemde Warzone düşük FPS

Mesaj gönderen Violet »

Ekran kartım RX 7900 XT. Diğer oyunlarda çok yüksek FPS alıyor ama Warzone'de 75 geçmiyor. En düşük ve en yüksek ayarlarda bile aynı FPS. 165Hz monitör oyundan da 165 yaptım gene aynı.
Kullanıcı avatarı
AkBey
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: R7 5700X - RX 7900 XT sistemde Warzone düşük FPS

Mesaj gönderen AkBey »

Violet yazdı: 20 Haz 2023 22:23 Ekran kartım RX 7900 XT. Diğer oyunlarda çok yüksek FPS alıyor ama Warzone'de 75 geçmiyor. En düşük ve en yüksek ayarlarda bile aynı FPS. 165Hz monitör oyundan da 165 yaptım gene aynı.
AMD Radeon ayarlarınızda Radeon Chill özelliğini açmış olabilirsiniz. Bu özellik FPS’yi düşürerek güç tüketimini ve ısınmayı azaltır. Ancak performans kaybına da neden olur. Bu özelliği kapatmak için AMD Radeon Software’i açın, Oyunlar sekmesine tıklayın, Warzone’u seçin ve Radeon Chill seçeneğini Kapalı yapın.
Oyun içi ayarlarınızda V-Sync özelliğini açmış olabilirsiniz. Bu özellik ekran yırtılmasını önlemek için FPS’yi monitörünüzün yenileme hızına sabitler. Ancak gecikmeye de neden olur. Bu özellikleri kapatmak için oyun içi ayarlarda Grafikler sekmesine gidin ve V-Sync seçeneğini Kapalı yapın.
Oyun içi ayarlarınızda FPS Limiti seçeneğini açmış olabilirsiniz. Bu seçenek FPS’yi belirlediğiniz bir değere sabitler. Ancak potansiyel performansı engeller. Bu seçeneği kapatmak için oyun içi ayarlarda Grafikler sekmesine gidin ve FPS Limiti seçeneğini Sınırsız yapın.
Bu adımları denedikten sonra FPS’inizde bir artış olup olmadığını kontrol edin. Eğer hala düşük FPS alıyorsanız, başka çözümler aramak için web’de arama yapabilirsiniz.

“Oyun Performansı” sayfasına dön