Windows Update aktif ederken "hizmetler erişim engellendi" hatası aldım

Windows 10 kullanıcılarının buluşma noktası
Kullanıcı avatarı
RocketMan
Bronz Üye
Bronz Üye

Windows Update aktif ederken "hizmetler erişim engellendi" hatası aldım

Mesaj gönderen RocketMan »

Windows Update devre dışıydı bu da Microsoft Store'da problem yaratıyordu bende aktif edecektim fakat erişim engeli hatası aldım ne yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
kazım55
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Windows Update aktif ederken "hizmetler erişim engellendi" hatası aldım

Mesaj gönderen kazım55 »

RocketMan yazdı: 20 Haz 2023 22:32 Windows Update devre dışıydı bu da Microsoft Store'da problem yaratıyordu bende aktif edecektim fakat erişim engeli hatası aldım ne yapabilirim?
Windows Update erişim engeli hatası, Windows Update servisinin başlangıç türünü değiştirmek istediğinizde karşınıza çıkabilen bir hatadır. Bu hatanın nedeni genellikle Windows güncellemelerini kapatmak isterken yanlış bir ayar yapmış olmanızdır. Bu hatayı çözmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

Windows Update Blocker: Bu program, Windows Update servisinin başlangıç türünü kolayca değiştirmenizi sağlayan bir araçtır. Bu programı https://www.sordum.org/9470/windows-upd ... cker-v1-6/ adresinden indirebilir ve yönetici olarak çalıştırabilirsiniz. Program açılınca “Güncellemeyi Etkinleştir” seçeneğini işaretleyip “Şimdi Uygula” butonuna tıklayın. Bu şekilde Windows Update servisini etkinleştirmiş olacaksınız.

Komut İstemi: Bu yöntemde, Windows Update servisinin başlangıç türünü komutlarla değiştireceksiniz. Bunun için Başlat menüsünde “cmd” yazın ve çıkan sonuçlarda "Komut İstemi"ne sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır” seçin. Komut İstemi penceresine aşağıdaki komutları girin ve her komuttan sonra Enter tuşuna basın:
sc config "wuauserv" start= demand
sc start "wuauserv"
Bu şekilde Windows Update servisini elle başlatmış olacaksınız.

Kayıt Defteri: Bu yöntemde, Windows Update servisinin başlangıç türünü kayıt defterinden değiştireceksiniz. Bunun için aşağıdaki kodu kopyalayın ve bir Not Defterine yapıştırın:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv]
"Start"=dword:00000003
Bu kodu “Win 10 Update Açma.reg” ismiyle bir yere kaydedin. Sonun .reg olmasına dikkat edin. Son olarak oluşturduğunuz bu dosyayı çift tıklayarak açın. Çıkan uyarılara sırasıyla “Evet” ve “Tamam” deyin. Bu şekilde Windows Update servisini elle başlatmış olacaksınız.

Bu yöntemlerden biri veya birkaçı işe yaramazsa, bilgisayarınızda virüs veya zararlı yazılım olup olmadığını kontrol etmek için güvenilir bir antivirüs programı kullanabilirsiniz. Ayrıca Windows Hata Çözücü’yü de indirerek Windows Update ile ilgili sorunları otomatik olarak onarabilirsiniz. Eğer hiçbir şey işe yaramazsa, son çare olarak Windows’u sıfırlayabilir veya yeniden yükleyebilirsiniz.

“Windows 10” sayfasına dön