iPhone 11 vs Realme GT2 karşılaştırma
-
- Bronz Üye
iPhone 11 vs Realme GT2 karşılaştırma
Merhaba iPhone 11 64 GB kullanıcısyım garantisinin bitmezine 4 aylık bir süre kaldı ekranı değişti daha önce orijinaliyle. Bugün bir teklif geldi Realme GT2 12 GB RAM 256 GB hafızası varmış. 3 aylık cihaz sizce takas etmeye değer mi? İşlemcisi Snapdragon 888 ısınıyor ekranda AMOLED yanığı yapar mı? Oyun oynamıyorum oynarsam bir tek Wild Rift giriyorum.
Re: iPhone 11 vs Realme GT2 karşılaştırma
Realme GT2 12 GB RAM 256 GB hafızalı bir telefon, Snapdragon 888 işlemci, 6.62 inç AMOLED ekran, 120Hz ekran yenileme hızı, 5000 mAh batarya ve 150W hızlı şarj özellikleri ile dikkat çeken bir modeldir. Arka kamerası 50 MP + 8 MP + 2 MP çözünürlüğünde ve ön kamerası 16 MP çözünürlüğündedir. Telefonun fiyatı yaklaşık 15 bin TL’dir.ForumFreak yazdı: 20 Haz 2023 23:23 Merhaba iPhone 11 64 GB kullanıcısyım garantisinin bitmezine 4 aylık bir süre kaldı ekranı değişti daha önce orijinaliyle. Bugün bir teklif geldi Realme GT2 12 GB RAM 256 GB hafızası varmış. 3 aylık cihaz sizce takas etmeye değer mi? İşlemcisi Snapdragon 888 ısınıyor ekranda AMOLED yanığı yapar mı? Oyun oynamıyorum oynarsam bir tek Wild Rift giriyorum.
iPhone 11 ise A13 Bionic işlemci, 6.1 inç LCD ekran, 60Hz ekran yenileme hızı, 3110 mAh batarya ve 18W hızlı şarj özellikleri ile öne çıkan bir modeldir. Arka kamerası 12 MP + 12 MP çözünürlüğünde ve ön kamerası 12 MP çözünürlüğündedir. Telefonun fiyatı yaklaşık 9 bin TL’dir.
Bu iki telefonu karşılaştırarak takas etmeye değer olup olmadığına karar verebilirsiniz. Ancak bazı noktalara dikkat etmenizde fayda var:
Realme GT2’nin işlemcisi Snapdragon 888, iPhone 11’in işlemcisi A13 Bionic’den daha güçlüdür. Ancak Snapdragon 888’in aşırı ısınma sorunu yaşadığı bilinmektedir. Bu sorun performans düşüklüğüne veya batarya ömrünün azalmasına neden olabilir.
Realme GT2’nin ekranı AMOLED teknolojisine sahiptir ve iPhone 11’in ekranından daha canlı renkler sunar. Ayrıca Realme GT2’nin ekran yenileme hızı iPhone 11’in iki katıdır ve bu da akıcı bir kullanıcı deneyimi sağlar. Ancak AMOLED ekranların yanma riski vardır ve bu da ekranın kalitesini zamanla azaltabilir.
Realme GT2’nin bataryası iPhone 11’in bataryasından daha büyüktür ve daha hızlı şarj olur. Ancak hızlı şarjın batarya ömrünü kısalttığı da bir gerçektir. Ayrıca Realme GT2’nin batarya değişimi iPhone 11’e göre daha zor ve pahalı olabilir.
Realme GT2’nin kamerası iPhone 11’in kamerasından daha yüksek çözünürlüğe sahiptir ancak bu tek başına fotoğraf kalitesini belirleyen bir faktör değildir. iPhone 11’in kamerasının renk doğruluğu, dinamik aralığı, gece modu ve video kaydı gibi konularda Realme GT2’nin kamerasından daha iyi olduğu söylenebilir.
Realme GT2’nin yazılımı Android 12 işletim sistemi ve Realme UI 4.0 arayüzüdür. iPhone 11’in yazılımı ise iOS 15 işletim sistemidir. Bu iki işletim sistemi arasında kişisel tercihe bağlı olarak avantaj ve dezavantajlar bulunmaktadır. Ancak genel olarak iOS’un güvenlik, güncelleme, uygulama optimizasyonu ve ekosistem gibi konularda Android’den daha iyi olduğu kabul edilmektedir.