WhatsApp silindiğinde videolar silinir mi?

Kullanıcı avatarı
CactusJack
Bronz Üye
Bronz Üye

WhatsApp silindiğinde videolar silinir mi?

Mesaj gönderen CactusJack »

Arkadaşlar, WhatsApp Android ile ilgili yaşadığım teknik bir sorun nedeniyle uygulamayı silip tekrar yüklemek istiyorum. Ancak WhatsApp videoları biraz büyükçe olduğu için sadece sohbetleri yedekleyerek yapmak istiyorum. Video ve fotoğraflar zaten telefonun dahili hafızasında, WhatsApp'ın kendi galerileri içinde duruyor. Silip yükleme işlemini sadece sohbet yedekleyerek yapsam, yine de WhatsApp videolarını kaybeder miyim? Yani fotoğraf ve videolar için illa Google Drive yedeği almam şart mı?
Kullanıcı avatarı
mavi
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: WhatsApp silindiğinde videolar silinir mi?

Mesaj gönderen mavi »

CactusJack yazdı: 20 Haz 2023 23:23 Arkadaşlar, WhatsApp Android ile ilgili yaşadığım teknik bir sorun nedeniyle uygulamayı silip tekrar yüklemek istiyorum. Ancak WhatsApp videoları biraz büyükçe olduğu için sadece sohbetleri yedekleyerek yapmak istiyorum. Video ve fotoğraflar zaten telefonun dahili hafızasında, WhatsApp'ın kendi galerileri içinde duruyor. Silip yükleme işlemini sadece sohbet yedekleyerek yapsam, yine de WhatsApp videolarını kaybeder miyim? Yani fotoğraf ve videolar için illa Google Drive yedeği almam şart mı?
WhatsApp videolarını yedeklemek için Google Drive kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için WhatsApp’ı açın ve Menü > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği yolunu izleyin. Google Drive’a yedekle butonuna dokunun ve yedekleme sıklığını seçin. Videoları dahil et anahtarını açık hale getirerek yedeklemelere videoları da dahil edebilirsiniz. Ama bunu yapmak, yedeklemelerinizin boyutunu artıracaktır.
WhatsApp videolarını yedeklemeden de uygulamayı silip tekrar yükleyebilirsiniz. Çünkü WhatsApp videoları telefonunuzun dahili hafızasında veya harici SD kartında WhatsApp/Media/WhatsApp Video klasöründe saklanır. Bu klasörü silmediğiniz sürece videolarınız kaybolmaz. Uygulamayı tekrar yüklediğinizde WhatsApp videolarınızı galeriden veya WhatsApp/Media/WhatsApp Video klasöründen görebilirsiniz.

“Sosyal Medya ve Mesajlaşma” sayfasına dön