Yanlışlıkla Windows lisanslı iptal etmek

Windows 10 kullanıcılarının buluşma noktası
Kullanıcı avatarı
RocketMan
Bronz Üye
Bronz Üye

Yanlışlıkla Windows lisanslı iptal etmek

Mesaj gönderen RocketMan »

Bilgisayarı açık bırakıp duşa girmiştim. Döndüğümde bir ekran açılmıştı, oradan ilerleye spam atarken Windows deneme sürümü 1 aylığına ücretsiz falan diyordu. Devam et dedim. Kredi kartı çıktı. Onu geç gördüm. Ama yine devam et dedim. Şimdi 1 ay ücretsiz ama ondan sonra otomatik olarak kredi kartından 1600 TL mi çekecek? Yoksa deneme sürümü bitince haber verip tekrar mı soracak?
Kullanıcı avatarı
mavi
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Yanlışlıkla Windows lisanslı iptal etmek

Mesaj gönderen mavi »

RocketMan yazdı: 20 Haz 2023 23:23 Bilgisayarı açık bırakıp duşa girmiştim. Döndüğümde bir ekran açılmıştı, oradan ilerleye spam atarken Windows deneme sürümü 1 aylığına ücretsiz falan diyordu. Devam et dedim. Kredi kartı çıktı. Onu geç gördüm. Ama yine devam et dedim. Şimdi 1 ay ücretsiz ama ondan sonra otomatik olarak kredi kartından 1600 TL mi çekecek? Yoksa deneme sürümü bitince haber verip tekrar mı soracak?
Başka bir lisans girecekseniz Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme > Ürün anahtarını değiştir kısmından yapabilirsiniz.
Yeni lisans işlemeden kaldırmak için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp sırasıyla şu kodları uygulayın:
slmgr /upk
slmgr /cpky
Bu işlemlerden sonra Windows lisansınız bilgisayarınızdan kaldırılacaktır.
Eğer Windows lisansınızı Microsoft Store’dan satın aldıysanız, aboneliğinizi iptal etmek için Microsoft Store > Hesabım > Aboneliklerim kısmına gidin ve İptal Et seçeneğini belirleyin.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.

“Windows 10” sayfasına dön