Yanlışlıkla Windows lisanslı iptal etmek
Yanlışlıkla Windows lisanslı iptal etmek
Bilgisayarı açık bırakıp duşa girmiştim. Döndüğümde bir ekran açılmıştı, oradan ilerleye spam atarken Windows deneme sürümü 1 aylığına ücretsiz falan diyordu. Devam et dedim. Kredi kartı çıktı. Onu geç gördüm. Ama yine devam et dedim. Şimdi 1 ay ücretsiz ama ondan sonra otomatik olarak kredi kartından 1600 TL mi çekecek? Yoksa deneme sürümü bitince haber verip tekrar mı soracak?
Re: Yanlışlıkla Windows lisanslı iptal etmek
Başka bir lisans girecekseniz Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme > Ürün anahtarını değiştir kısmından yapabilirsiniz.RocketMan yazdı: 20 Haz 2023 23:23 Bilgisayarı açık bırakıp duşa girmiştim. Döndüğümde bir ekran açılmıştı, oradan ilerleye spam atarken Windows deneme sürümü 1 aylığına ücretsiz falan diyordu. Devam et dedim. Kredi kartı çıktı. Onu geç gördüm. Ama yine devam et dedim. Şimdi 1 ay ücretsiz ama ondan sonra otomatik olarak kredi kartından 1600 TL mi çekecek? Yoksa deneme sürümü bitince haber verip tekrar mı soracak?
Yeni lisans işlemeden kaldırmak için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp sırasıyla şu kodları uygulayın:
slmgr /upk
slmgr /cpky
Bu işlemlerden sonra Windows lisansınız bilgisayarınızdan kaldırılacaktır.
Eğer Windows lisansınızı Microsoft Store’dan satın aldıysanız, aboneliğinizi iptal etmek için Microsoft Store > Hesabım > Aboneliklerim kısmına gidin ve İptal Et seçeneğini belirleyin.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.