Bilgisayarda oyun oynarken yazılar ve ekran bozuk ve pikselleşmiş olarak gözüküyor bunun sebebi nedir?
Çok gıcığıma gidiyor düzgün net bir görüntü oluşturmuyor. Her şeyi yaptım NVIDIA Denetim Masası'ndan, performans ayarlarından en iyi performansa ayarlamışsındır derseniz de performans ayarları bilgisayarım için en iyi olanı Windows seçsin de duruyor. VGA'yı HDMI'ye bağlayan dönüştürücü taktım çıkarttım sorun bir 10 dakikalığına düzeldi ama sonra tekrar yaşamaya başladım.
Bilgisayar ekranında pikselleşme nasıl çözülür
Re: Bilgisayar ekranında pikselleşme nasıl çözülür
Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin veya yeniden yükleyin. Bunu yapmak için ekran kartınızın modeline göre uygun sürücüyü indirin ve kurun. Eğer sürücülerinizi kaldırmak isterseniz DDU programını kullanabilirsiniz.RocketMan yazdı: 20 Haz 2023 23:23 Bilgisayarda oyun oynarken yazılar ve ekran bozuk ve pikselleşmiş olarak gözüküyor bunun sebebi nedir?
Çok gıcığıma gidiyor düzgün net bir görüntü oluşturmuyor. Her şeyi yaptım NVIDIA Denetim Masası'ndan, performans ayarlarından en iyi performansa ayarlamışsındır derseniz de performans ayarları bilgisayarım için en iyi olanı Windows seçsin de duruyor. VGA'yı HDMI'ye bağlayan dönüştürücü taktım çıkarttım sorun bir 10 dakikalığına düzeldi ama sonra tekrar yaşamaya başladım.
Oyun ayarlarınızı düşürün veya optimize edin . Bazı oyunlarda yüksek grafik ayarları ekran kartınızın aşırı ısınmasına veya performans düşmesine neden olabilir. Bu da görüntü bozulmasına yol açabilir. Oyun ayarlarınızı daha düşük seviyeye getirerek veya oyunun optimizasyonunu sağlayan programlar kullanarak sorunu çözebilirsiniz.
Ekran kartınızın ısısını ve fan hızını kontrol edin . Ekran kartınızın aşırı ısınması veya fan hızının yetersiz olması da görüntü bozulmasına neden olabilir. Ekran kartınızın ısısını ve fan hızını izlemek için MSI Afterburner gibi programlar kullanabilirsiniz. Eğer ekran kartınız çok ısınıyorsa fan hızını arttırabilir, toz temizliği yapabilir veya termal macun değiştirebilirsiniz.