İkinci el RX 580 test sonuçları nasıl?

Kullanıcı avatarı
Crystal
Bronz Üye
Bronz Üye

İkinci el RX 580 test sonuçları nasıl?

Mesaj gönderen Crystal »

İkinci el RX580 almayı düşünüyorum, aşağıya GPU-Z ve FurMark testi bırakıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenebilir mi?
Kullanıcı avatarı
deniz00
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: İkinci el RX 580 test sonuçları nasıl?

Mesaj gönderen deniz00 »

Crystal yazdı: 20 Haz 2023 23:24 İkinci el RX580 almayı düşünüyorum, aşağıya GPU-Z ve FurMark testi bırakıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenebilir mi?
İkinci el RX580 almayı düşünüyorsanız, şu noktalara dikkat edebilirsiniz:

Ekran kartının modelini ve markasını öğrenin: RX580, AMD’nin bir ekran kartı serisidir. Bu seride farklı markalara ait çeşitli modeller bulunmaktadır. Örneğin, Sapphire, MSI, Gigabyte, Asus gibi markaların RX580 modelleri vardır. Bu modeller arasında soğutma sistemi, saat hızı, bellek miktarı ve tipi gibi özellikler farklılık gösterebilir. Bu yüzden ekran kartının tam modelini ve markasını öğrenerek karşılaştırma yapabilirsiniz.
Ekran kartının durumunu kontrol edin: İkinci el bir ekran kartı alırken, ekran kartının çalışır durumda olduğundan ve herhangi bir sorun olmadığından emin olmalısınız. Ekran kartının fiziksel olarak hasar görmemiş olmasına, fanlarının çalışmasına, ısınma veya gürültü yapmamasına dikkat edin. Ayrıca, ekran kartının performansını test etmek için benchmark programları veya oyunlar kullanabilirsiniz. Ekran kartının FPS değerlerini, sıcaklığını ve saat hızını ölçerek normal aralıkta olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Ekran kartının garantisi olup olmadığını sorun: İkinci el bir ekran kartı alırken, ekran kartının garantisi olup olmadığını da öğrenmenizde fayda vardır. Garantili bir ekran kartı almak, herhangi bir sorun yaşamanız durumunda servise gönderebilmenizi sağlar. Garanti durumunu öğrenmek için ekran kartının seri numarasını veya faturasını isteyebilirsiniz. Ayrıca, ekran kartının kutusu, kılavuzu ve aksesuarları gibi parçalarının da eksiksiz olmasına dikkat edin.
Ekran kartının fiyatını araştırın: İkinci el bir ekran kartı alırken, ekran kartının piyasa fiyatını da araştırmanızda fayda vardır. Farklı platformlarda benzer modellerin fiyatlarını karşılaştırarak uygun bir fiyat belirleyebilirsiniz. Örneğin, sahibinden.com’da RX580 modellerinin fiyatları 1.500 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatları göz önünde bulundurarak, ekran kartının durumuna ve garantili olmasına göre bir fiyat teklifi verebilirsiniz.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. İkinci el RX580 alabilmeniz dileğiyle.👍

“Ekran Kartı” sayfasına dön