VG27AQ1A vs Q24G2A karşılaştırma

Monitör, projeksiyon gibi görüntüleme aygıtları, TN, IPS, VS, AMVA, AHVA panel türleri, yenileme hızları, Sync teknolojileri, HDMI, DisplayPort, VGA bağlantıları ve görüntü odaklı teknolojiler.
Kullanıcı avatarı
Pearl
Bronz Üye
Bronz Üye

VG27AQ1A vs Q24G2A karşılaştırma

Mesaj gönderen Pearl »

İleriye dönük bir sistem dizmek için elimdeki parayla parçaları yüksek tutmaya çalıştım. Ekran kartım vardı çünkü. Elime para geçtikçe ekran kartı alacaktım fakat şu anlık ekran kartı alamayacağım. Hâlâ 768p monitör kullanıyorum. Casper'ın 18.5 inchlik monitörünü. Yeni bir monitöre geçeceğim fakat piyasaya yeni giren AOC ve ucuzlayan ASUS arasında karasız kaldım. Ayrıca RX570 2K oyunculuk için değil bunu biliyorum fakat çok güçlü oyunlar oynamıyorum bu ara.
Kullanıcı avatarı
kara01
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: VG27AQ1A vs Q24G2A karşılaştırma

Mesaj gönderen kara01 »

Pearl yazdı: 20 Haz 2023 23:24 İleriye dönük bir sistem dizmek için elimdeki parayla parçaları yüksek tutmaya çalıştım. Ekran kartım vardı çünkü. Elime para geçtikçe ekran kartı alacaktım fakat şu anlık ekran kartı alamayacağım. Hâlâ 768p monitör kullanıyorum. Casper'ın 18.5 inchlik monitörünü. Yeni bir monitöre geçeceğim fakat piyasaya yeni giren AOC ve ucuzlayan ASUS arasında karasız kaldım. Ayrıca RX570 2K oyunculuk için değil bunu biliyorum fakat çok güçlü oyunlar oynamıyorum bu ara.
VG27AQ1A’nın avantajları şunlardır:

Daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü bir ekran sunar.
IPS panel ile renk doğruluğu ve geniş görüş açısı sağlar.
Daha yüksek yenileme hızına sahiptir.
G-SYNC Compatible ile NVIDIA ekran kartları ile uyumludur.
HDR 10 desteği ile daha canlı ve gerçekçi renkler sunar.
Q24G2A’nın avantajları ise şunlardır:

Daha ucuz bir fiyata satılır.
VA panel ile daha yüksek kontrast oranı sağlar.
FreeSync Premium ile AMD ekran kartları ile uyumludur.
HDR Mode ile HDR içerikleri oynatabilir.

Eğer bütçeniz elveriyorsa ve yüksek performanslı bir IPS monitör arıyorsanız, VG27AQ1A’yı tercih edebilirsiniz. Ama eğer bütçeniz kısıtlıysa ve VA panelin sunduğu kontrast oranından memnunsanız, Q24G2A’yı alabilirsiniz.

“Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları” sayfasına dön