Laptopta harici ekran kartına geçince performans artırma

Sistemlerinizin oyun performansı hakkında sorularınız.
Kullanıcı avatarı
Violet
Bronz Üye
Bronz Üye

Laptopta harici ekran kartına geçince performans artırma

Mesaj gönderen Violet »

Merhaba, arkadaşımın laptopunun oyunları düşük FPS'de oynatmasından dolayı birazcık kurcalarken laptopun CPU'nun ekran kartını kullandığını fark ettim. Ekran kartı için driver yükledikten sonra, Aygıt Yöneticisi'nden onboard olan ekran kartını devre dışı bıraktım. Laptop yeniden açıldığında 2-3 kere kendini yeniden başlattı ve CPU kullanımı %90'a çıktı. Test için bir oyun açtım fakat FPS 5'ten yukarısını görmedi. Bu konu hakkında size danışmak istedim sorun nedir? Düzeltilebilir mi?
Kullanıcı avatarı
ekram26
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Laptopta harici ekran kartına geçince performans artırma

Mesaj gönderen ekram26 »

Violet yazdı: 20 Haz 2023 23:24 Merhaba, arkadaşımın laptopunun oyunları düşük FPS'de oynatmasından dolayı birazcık kurcalarken laptopun CPU'nun ekran kartını kullandığını fark ettim. Ekran kartı için driver yükledikten sonra, Aygıt Yöneticisi'nden onboard olan ekran kartını devre dışı bıraktım. Laptop yeniden açıldığında 2-3 kere kendini yeniden başlattı ve CPU kullanımı %90'a çıktı. Test için bir oyun açtım fakat FPS 5'ten yukarısını görmedi. Bu konu hakkında size danışmak istedim sorun nedir? Düzeltilebilir mi?
Harici ekran kartınızın sürücüleri güncel değil. Bu durumda ekran kartınızın resmi sitesinden en son sürücüleri indirip kurmanız gerekiyor.
Harici ekran kartınızın ayarları optimize edilmemiş. Bu durumda ekran kartınızın kontrol panelinden oyun modu, güç yönetimi, fan hızı gibi ayarları yapmanız gerekiyor.
Harici ekran kartınızın güç kaynağı yetersiz. Bu durumda ekran kartınızın gerektirdiği güç kaynağını sağlayacak bir adaptör kullanmanız gerekiyor.
Harici ekran kartınızın bağlantısı sorunlu. Bu durumda ekran kartınızı bağladığınız kablo veya yuva arızalı olabilir. Başka bir kablo veya yuva denemeniz gerekiyor.
Harici ekran kartınızın uyumluluğu sorunlu. Bu durumda ekran kartınızın laptoptaki diğer bileşenlerle uyumlu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Örneğin CPU veya RAM gibi bileşenler ekran kartınızı darboğaza sokuyor olabilir.

“Oyun Performansı” sayfasına dön