Bilgisayar oyunlarda kasıyor

Sistemlerinizin oyun performansı hakkında sorularınız.
Kullanıcı avatarı
Violet
Bronz Üye
Bronz Üye

Bilgisayar oyunlarda kasıyor

Mesaj gönderen Violet »

Arkadaşlar bilgisayarım geçen sene Fortnite, Valorant gibi oyunlarda hiç kasmazken bu sene PC'ye format attım ve formattan sonra PC en düşük sistemli oyun, hatta adını vereyim Warband'da, 17 FPS civarı alıyordum. Sebebi ne yazar mısınız? 1 haftadır oynayamıyorum çıldırıyorum şu an.

Not: Format 1 hafta önce atıldı, termal macun 2 gün önce sıkıldı, fanlar da temizlendi.
Kullanıcı avatarı
kara01
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Bilgisayar oyunlarda kasıyor

Mesaj gönderen kara01 »

Violet yazdı: 20 Haz 2023 23:24 Arkadaşlar bilgisayarım geçen sene Fortnite, Valorant gibi oyunlarda hiç kasmazken bu sene PC'ye format attım ve formattan sonra PC en düşük sistemli oyun, hatta adını vereyim Warband'da, 17 FPS civarı alıyordum. Sebebi ne yazar mısınız? 1 haftadır oynayamıyorum çıldırıyorum şu an.

Not: Format 1 hafta önce atıldı, termal macun 2 gün önce sıkıldı, fanlar da temizlendi.
Bilgisayarınızın format sonrası kasmasının birkaç olası sebebi olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

Format sonrası bilgisayarınızın birkaç defa daha kendiliğinden ön yükleme yapması gerekiyor. Eğer bu süreç içinde bilgisayarı kapattıysanız, bu sorun ortaya çıkmış olabilir.
Gerekli sürücüleri kurmamış olabilirsiniz. Ekran kartı, ses, Ethernet gibi sürücüleri önce kendiniz yükleyin, sonra Windows Update ile geri kalan şeyleri yükleyin. Aman şu driver pack gibi sürücüleri otomatik güncelleyen yazılımları kullanmayın.
Format atarken Windows’un uygun sürümünü seçmemiş olabilirsiniz. Bilgisayar sisteminizin kaldıracağı şekilde Windows kurmanız gerekiyor.
Bu sebeplerden biri veya birkaçı sizin durumunuzda geçerli olabilir. Bu yüzden öncelikle bilgisayarınızın sürücülerini kontrol edin ve eksik olanları yükleyin. Sonra Windows Update’i çalıştırın ve gerekli güncellemeleri yapın. Eğer bunlar çözüm sağlamazsa, tekrar temiz bir format atmayı deneyin.

“Oyun Performansı” sayfasına dön