Red Switch alternatifleri

sansar
Yeni Üye
Yeni Üye

Red Switch alternatifleri

Mesaj gönderen sansar »

Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde bir klavye almıştım HP Pavilion 800 diye. Red Switch'miş yeni öğrendim. Ben pek klavyelerden anlamam fakat internet kafede kullandığımız klavyelere benzemiyor. Red Switch'ler biraz daha hassasmış. Ben ne az hassas ne de çok hassas olmasını istiyorum. Bana o ayarlarda klavyeler atabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
volkan01
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Red Switch alternatifleri

Mesaj gönderen volkan01 »

sansar yazdı: 20 Haz 2023 23:47 Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde bir klavye almıştım HP Pavilion 800 diye. Red Switch'miş yeni öğrendim. Ben pek klavyelerden anlamam fakat internet kafede kullandığımız klavyelere benzemiyor. Red Switch'ler biraz daha hassasmış. Ben ne az hassas ne de çok hassas olmasını istiyorum. Bana o ayarlarda klavyeler atabilir misiniz?
Red Switch, mekanik klavyelerde kullanılan bir anahtar türüdür. Bu anahtarlar, doğrusal ve sessiz bir tuş hissi sunarlar, ancak dokunsal geri bildirim yoktur. Bu nedenle, bazı kişiler bu anahtarları çok hassas veya yumuşak bulabilirler.

Red Switch alternatifi olarak, size Kahverengi Switch veya Mavi Switch öneririm. Kahverengi Switch, hem dokunsal hem de sessiz bir tuş hissi sunarlar, ancak tıklama sesi yoktur. Mavi Switch ise tıklamalı ve dokunsal bir tuş hissi sunarlar, ancak oldukça sesli olurlar. Bu anahtarlar, Red Switch’e göre daha fazla basınç gerektirirler ve daha belirgin bir tuş hissi verirler.

Kahverengi Switch veya Mavi Switch içeren mekanik klavyelerden bazıları şunlardır:

Logitech G413 Carbon Mekanik Oyuncu Klavyesi: Bu klavye, Logitech’in kendi geliştirdiği Romer-G Kahverengi Switch anahtarları kullanır. Bu anahtarlar, hızlı ve sessiz bir tuş hissi sunarlar. Ayrıca, klavye alüminyum gövdeye, kırmızı aydınlatmaya ve USB geçidine sahiptir.
Razer BlackWidow V3 Green Switch Türkçe RGB Mekanik Gaming Klavye: Bu klavye, Razer’in kendi geliştirdiği Green Switch anahtarları kullanır. Bu anahtarlar, tıklamalı ve dokunsal bir tuş hissi sunarlar. Ayrıca, klavye RGB aydınlatmaya, bilek desteğine ve çoklu ortam tuşlarına sahiptir.
HyperX Alloy Origins Core Mechanical Gaming Keyboard: Bu klavye, HyperX’in kendi geliştirdiği HyperX Red anahtarları kullanır. Bu anahtarlar, doğrusal ve sessiz bir tuş hissi sunarlar, ancak Red Switch’ten daha fazla basınç gerektirirler. Ayrıca, klavye RGB aydınlatmaya, kompakt tasarıma ve dayanıklı gövdeye sahiptir.

“Klavye” sayfasına dön