Inca mekanik klavye çalışmıyor

sansar
Yeni Üye
Yeni Üye

Inca mekanik klavye çalışmıyor

Mesaj gönderen sansar »

Mekanik bir klavyem vardı inca markasının ama bir süre kullanmadım. Laptop kullandığım için. Bir süre sonra klavyeyi bilgisayar okumamaya başladı yani bazı NumLock ışığı falan yanıyor ama klavyenin ışıkları yanmıyor ve tuşlara basılmıyor. Bu aralar sistem değiştirdim ve hala aynı durumla karşılaşıyorum. Klavyeyi USB'ye takınca Caps Lock ve NumLock açık gösteren yerler yanıyor ama klavyenin ışık ve tuşları çalışmıyor. Nasıl düzeltirim?
Kullanıcı avatarı
tacettin01
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Inca mekanik klavye çalışmıyor

Mesaj gönderen tacettin01 »

sansar yazdı: 20 Haz 2023 23:47 Mekanik bir klavyem vardı inca markasının ama bir süre kullanmadım. Laptop kullandığım için. Bir süre sonra klavyeyi bilgisayar okumamaya başladı yani bazı NumLock ışığı falan yanıyor ama klavyenin ışıkları yanmıyor ve tuşlara basılmıyor. Bu aralar sistem değiştirdim ve hala aynı durumla karşılaşıyorum. Klavyeyi USB'ye takınca Caps Lock ve NumLock açık gösteren yerler yanıyor ama klavyenin ışık ve tuşları çalışmıyor. Nasıl düzeltirim?
Inca markalı mekanik klavyenizin çalışmamasının birkaç olası nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

Klavyenizin kablolarında veya USB bağlantısında bir sorun olabilir. Bu durumda, klavyenizi farklı bir USB portuna takmayı veya farklı bir bilgisayarda denemeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, klavyenizin kablolarını kontrol etmek veya değiştirmek için bir bilgisayarcıya götürmeniz gerekebilir.
Klavyenizin sürücüleri güncel olmayabilir veya bozulmuş olabilir. Bu durumda, klavyenizin sürücülerini güncellemek veya yeniden yüklemek için şu adımları izleyebilirsiniz:
Aygıt Yöneticisi’ni açın
Klavyeler bölümünü genişletin
Klavyenize sağ tıklayın ve 'Kaldır’ı seçin
Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın
Klavyenizin ayarlarında veya yazılımında bir sorun olabilir. Bu durumda, klavyenizin ayarlarını kontrol etmek veya yazılımını güncellemek için şu adımları izleyebilirsiniz:
Ayarlar > Zaman ve Dil > Bölge ve Dil’e gidin
Klavye dilinizi kontrol edin ve istediğiniz dili seçin
Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update’e gidin
Güncellemeleri kontrol edin ve varsa yükleyin

“Klavye” sayfasına dön