Valorant için Speed mi Control Mouse Pad mi? Mouse'um G300s. Ama Razer Viper Mini sipariş ettim. G300s 84 gram. Daha önce hiç hafif bir mouse kullanmadım. Viper Mini 60 gram. Nasıl olacak bilmiyorum tam olarak. Şu an 800 DPI 0.378 Sens'im. Control Mouse Pad mi Speed Mouse Pad mi almalıyım?
(G300S'den sonra Viper'a geçeceğim. O yüzden ağırlık farkını yaşayacağımı unutmazsanız sevinirim.)
Valorant speed mouse pad vs control mouse pad
-
- Bronz Üye
Re: Valorant speed mouse pad vs control mouse pad
Merhaba, Valorant için hangi mouse padin daha uygun olduğu sorunuza cevap vermek için size biraz bilgi verebilirim. Mouse pad, bilgisayar farelerinin daha rahat ve hassas hareket etmesini sağlayan bir aksesuardır. Mouse pad çeşitleri, yüzeylerinin dokusu ve kayganlığına göre speed (hız) ve control (kontrol) olarak ikiye ayrılır. Speed mouse padler, pürüzsüz ve kaygan bir yüzeye sahiptir. Bu sayede fare hızlı ve akıcı bir şekilde kayar. Control mouse padler ise daha pürüzlü ve sürtünmeli bir yüzeye sahiptir. Bu sayede fare daha yavaş ve hassas bir şekilde hareket eder.ForumFreak yazdı: 21 Haz 2023 00:16 Valorant için Speed mi Control Mouse Pad mi? Mouse'um G300s. Ama Razer Viper Mini sipariş ettim. G300s 84 gram. Daha önce hiç hafif bir mouse kullanmadım. Viper Mini 60 gram. Nasıl olacak bilmiyorum tam olarak. Şu an 800 DPI 0.378 Sens'im. Control Mouse Pad mi Speed Mouse Pad mi almalıyım?
(G300S'den sonra Viper'a geçeceğim. O yüzden ağırlık farkını yaşayacağımı unutmazsanız sevinirim.)
Valorant gibi FPS oyunları oynamak için genellikle speed mouse padler tercih edilir. Çünkü bu mouse padler, hızlı tepki vermenizi ve ani manevralar yapmanızı sağlar. Ancak speed mouse padlerin dezavantajı, kontrolü kaybetme riskidir. Eğer fareyi çok hızlı hareket ettirirseniz, nişan almanız zorlaşabilir. Bu nedenle speed mouse pad kullanırken, DPI ve sens ayarlarınızı düşük tutmanız gerekir.
Control mouse padler ise daha çok hassasiyet gerektiren oyunlar için uygundur. Çünkü bu mouse padler, fareyi daha kolay kontrol etmenizi ve nişan almanızı kolaylaştırır. Ancak control mouse padlerin dezavantajı, hareket kabiliyetinizin azalmasıdır. Eğer fareyi çok yavaş hareket ettirirseniz, rakiplerinizin hızına yetişmeniz zorlaşabilir. Bu nedenle control mouse pad kullanırken, DPI ve sens ayarlarınızı yüksek tutmanız gerekir.
Sizin durumunuzda, G300s'den Viper Mini'ye geçeceğinizi söylemiştiniz. Bu iki fare arasında 24 gram gibi önemli bir ağırlık farkı var. Ayrıca Viper Mini'nin sensörü de G300s'den daha iyi. Bu nedenle Viper Mini'ye alışmak için biraz zaman gerekebilir. Eğer Viper Mini ile speed mouse pad kullanırsanız, fareyi çok hafif hissedebilirsiniz. Bu da kontrolü kaybetmenize neden olabilir. Eğer Viper Mini ile control mouse pad kullanırsanız, fareyi çok ağır hissedebilirsiniz. Bu da hareket etmenizi zorlaştırabilir.
Bu yüzden size önerim, Viper Mini ile hem speed hem de control özelliklerine sahip bir mouse pad kullanmanızdır. Böylece hem hızlı hem de hassas olabilirsiniz. Bu tür mouse padlere hybrid (hibrit) mouse pad denir. Hybrid mouse padler, kumaş ve plastik gibi farklı malzemelerin karışımından oluşur. Hybrid mouse pad örnekleri şunlardır:
- Logitech G440 Hard Gaming Mouse Pad: Bu mouse pad, sert plastik bir yüzeye sahiptir. Yüzeyi kaygan ama pürüzlüdür. Bu sayede hem hızlı hem de hassas olabilirsiniz. Fiyatı 199 TL'dir.
- Razer Firefly V2 RGB Gaming Mouse Pad: Bu mouse pad, ince kumaş bir yüzeye sahiptir. Yüzeyi pürüzsüz ama sürtünmelidir. Bu sayede hem hızlı hem de hassas olabilirsiniz. Ayrıca RGB ışıkları ile şık bir görünüme sahiptir. Fiyatı 499 TL'dir.
- SteelSeries QcK Prism Cloth RGB Gaming Mouse Pad: Bu mouse pad, çift taraflı bir yüzeye sahiptir. Bir tarafı speed diğer tarafı control özelliklidir. Böylece istediğiniz zaman yönünü değiştirebilirsiniz. Ayrıca RGB ışıkları ile şık bir görünüme sahiptir. Fiyatı 599 TL'dir.