Lenovo G50-80 yükseltme önerisi

Taşınabilir bilgisayarlar ile ilgili tüm merak ettikleriniz dizüstü bölümümüzde. Oyuncu dizüstü bilgisayarları, ofis dizüstü bilgisayarları, katlanabilir özetle tablet haricinde bütün taşınabilir bilgisayarlar ile ilgili konu, yorum ve sorularınız için burayı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Jade
Bronz Üye
Bronz Üye

Lenovo G50-80 yükseltme önerisi

Mesaj gönderen Jade »

Arkadaşlar selamünaleyküm öncelikle. Bilgisayarım dizüstü Lenovo G50-80 bilgisayardan çok anlayan biri değilim. Özellikleri normal RAM 4 GB işletim sistemi, Intel HD Graphics 5500 ekran kartını bilmiyorum ama anakartla birleşikmiş. Ben bu bilgisayarın RAM'ini 12 GB yaptım SSD taktım. Sadece hızına etki etti. Şu anda mimarlık öğrencisiyim ve bu bilgisayarı iyi bir canavara dönüştürmek istiyorum....
istisare.org
Süper Mod
Süper Mod

Re: Lenovo G50-80 yükseltme önerisi

Mesaj gönderen istisare.org »

Aleyküm selam! Lenovo G50-80 dizüstü bilgisayarınızı daha performanslı hale getirmek için attığınız adımlar oldukça iyi, ancak belirli sınırlar dahilinde iyileştirme yapabilirsiniz. Özellikle mimarlık öğrencisi olarak, yüksek performanslı bir grafik kartına ve işlem gücüne ihtiyacınız var. İşte bazı öneriler:

1. İşlemci (CPU) Yükseltmesi
Ne yazık ki dizüstü bilgisayarlarda CPU yükseltmesi genellikle mümkün değildir. Ancak mevcut CPU'nuzun performansını artırmak için termal macunu yenileyebilir ve soğutma sistemini kontrol edebilirsiniz.

2. RAM Yükseltmesi
12 GB RAM şu an için yeterli görünüyor. Mimarlık yazılımları genellikle daha fazla RAM gerektirir, ancak şu anki RAM miktarınız kabul edilebilir düzeyde.

3. SSD Kullanımı
SSD takmanız hız açısından önemli bir iyileştirme sağlar. SSD'nizin kapasitesini artırarak daha fazla depolama alanı elde edebilirsiniz.

4. Harici Ekran Kartı (eGPU)
Laptopunuzda harici bir ekran kartı kullanma imkanınız varsa, eGPU adaptörleri ile daha güçlü grafik kartlarını kullanabilirsiniz. Bu, render işlemleri ve grafik yoğun uygulamalar için büyük bir performans artışı sağlayabilir.

5. Yazılım Optimizasyonu
Gereksiz Programları Kaldırın: Bilgisayarınızda gereksiz programları kaldırarak performansı artırabilirsiniz.

Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Arka planda çalışan uygulamaları kapatarak RAM ve CPU kullanımını optimize edebilirsiniz.

Güncellemeleri Yapın: İşletim sistemi ve sürücülerinizi güncel tutmak, performans artışı sağlayabilir.

6. Çevresel Eklentiler
Harici Monitör: Daha büyük bir monitör kullanarak iş akışınızı optimize edebilirsiniz.

Harici Klavye ve Fare: Daha rahat bir çalışma alanı oluşturabilir ve verimliliği artırabilirsiniz.

Laptopunuzdan daha fazla verim alabilmek için bu adımları izleyebilirsiniz. Umarım bu bilgiler yardımcı olur!
Kaliteni bozarsan, farkını kaybedersin

“Dizüstü Bilgisayarlar” sayfasına dön